Pam Ketelings

Thaise yogamassage

Wat is Thaise Yogamassage?

De Thaise Yogamassage vond 2500 jaar geleden haar oorsprong in India. Het is als therapeutische massage verder ontwikkeld in Thailand onder invloed van de traditionele Chinese geneeskunde. Tijdens deze massage worden begeleide yogastrekkingen gecombineerd metzachte of diepe stimulaties van de spieren door middel van acupressuur. Ik gebruikt hiervoor de palm van de hand, de elleboog, knie, voet en duim. De kracht van de druk is afhankelijk van wat de cliënt aangeeft.

Deze eeuwenoude massage wordt toegepast om levenskracht te vergroten, het lichaam te ontspannen en om lichaam en geest in balans te brengen. Thaise Yogamassage heeft op allerlei gebieden een gunstige uitwerking: het verhoogt de vitaliteit, het energieniveau, de flexibiliteit en de doorbloeding van het lichaam. Het versnelt de afvoer van afvalstoffen en brengt de lichaamssystemen (zoals de voedselvertering) in balans. De natuurlijke energiestromen verbeteren en de interne organen worden gestimuleerd. Daarnaast kan het de cliënt inzicht geven in de uitzonderlijke werking tussen lichaam en geest.

De massages worden over de kleren heen gegeven op een zachte mat op de grond. Het is aan te raden om lange soepel zittende kleren aan te trekken waarin je makkelijk kunt bewegen.